Samos is een klein maar veelzijdig Grieks eiland. Het is één van de meest ongerepte en onbedorven vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee.

Start je vakantiedag op Samos met een ontspannende yoga-sessie op het strand. Na een heerlijke ontbijt gaan we op pad in de Nachtegalenvallei en omstreken, een walhalla voor wandelaars. In het voor- en najaar is de temperatuur aangenaam. In mei/juni zijn veel bloeiende planten en het eiland is groen. De afwisseling tussen zee, bergen en bos maken Samos tot een aantrekkelijk vakantie eiland.

Op een schitterende plek met uitzicht op de Egeïsche Zee is er naast het inhoudelijke deel van het verblijf volop tijd om te genieten van de natuur, de zee en het strand.

 

Samos
Samos is een weelderig begroeid eiland, dat in het oosten van de Egeïsche zee tussen Chios en de eilanden van de Dodekanesos ligt. Het is een waterrijk eiland vol met druivengaarden, olijvenbomen en dennenbomen. Het ligt heel dichtbij Klein-Azië: de smalste zeestrook tussen Samos en Turkije is minder dan anderhalve kilometer breed.

Samos is een geliefde toeristische bestemming, omdat het alles te bieden heeft: behalve de prachtige groenrijke natuur, heeft het eiland schitterende zand- en kiezelstranden, gezellige traditionele dorpen, een rijke geschiedenis en cultuur, zeer interessante opgravingen, schitterende heuvels en bergen, groene valleien, fascinerende grotten en zeer vriendelijke inwoners.

 

Wil je met ons mee, wandelen op Samos?

Bekijk het volledige reisprogramma op Wishtrips.

Laat een Reactie achter