Hoe kiest u de juiste meditatiereis?
De spirituele vakantie is aan een ware opmars bezig. Er worden steeds meer body & mind-vakanties, yoga & mindfulness-weekenden en retraites in kloosters aangeboden. Er is veel aanbod en er zijn veel verschillende soorten meditatie. De kans is groot dat u door de bomen het bos niet meer ziet. U vraagt zich misschien af: welke vakantie past bij mij?

Laat u adviseren door een expert
Reis-idee werkt samen met Marnix van Rossum. Marnix is psycholoog, studeerde af op Mindfulness aan de Universiteit van Amsterdam en reisde 6 jaar door Azië. Hij verbleef hoofdzakelijk in meditatiecentra en kloosters in India, Myanmar, Nepal, Thailand en Maleisië. Gedurende deze periode woonde hij bijna twee jaar als boeddhistisch monnik in een Birmees klooster.

De benadering van Marnix is ondogmatisch. Hij heeft een achtergrond in zowel het Tibetaans boeddhisme, als in verschillende mindfulness/Vipassana tradities, zoals Goenka, Mahasi, Pa-auk, Sunlun, Thai Forest en Ashin Tejaniya.

De reis die u verder helpt in het leven
Marnix weet als geen ander hoe moeilijk het is de juiste plek te vinden voor een retraite. Hij kan u persoonlijk adviseren over de methode die voor u kan werken. Dat hangt onder meer af van uw voorkeur, meditatie ervaring, mentale gesteldheid en of u behoefte heeft aan veel opgelegde discipline, of juist niet.

Er is ook een praktische kant. Hoeveel tijd kunt u investeren? Wilt u graag wat meer comfort, of mag het verblijf eenvoudig zijn? Heeft u veel begeleiding nodig, of mediteert u liever zelfstandig? En er moet plaats zijn in het centrum of klooster in de periode dat u er een cursus wilt doen. Dit zoekt Reis-idee samen met Marnix allemaal voor u uit.

Wat kan Reis-idee voor u doen?

  • Wilt u een meditatiecursus volgen, gecombineerd met een vakantie? Reis-idee kan voor u een aantrekkelijke combinatie meditatie/vakantie verzorgen.
  • Wilt u uw hele vakantie besteden aan een meditatiecursus? Reis-idee zoekt met Marnix van Rossum een geschikt centrum of klooster voor u en organiseert desgewenst de reis ernaartoe.
  • Wilt u deelnemen aan een langdurige retraite in een klooster? Via Reis-idee kunt u met Marnix uitgebreid overleggen over de beste plek voor u voor zo’n retraite.