Mij heeft de week in Portugal (zomer 2014) gebracht: acceptatie, gewaarwording en zuivering van lichaam, ziel en geest. De thema’s die ik meenam die week, hebben in rust en liefde aandacht kunnen krijgen, zodat er heling en inzicht heeft plaats gevonden. Ook al zijn er geen bewuste thema’s op het moment dat ik een retraite bij Elisabeth de Koning in ga, er ontstaat altijd ruimte om onbewuste zaken die naar de oppervlakte komen aan te gaan. Door de verschillende ‘werkvormen’ zoals tekenen, schilderen, (stilte)wandelingen en met name voor mij de meditaties. Ook de zuivere, vegetarische voeding en de krachtige plek in de natuur dragen voor mij enorm bij aan het proces. Deze week heeft mij weer een stapje verder op mijn pad gebracht waardoor ik in het dagelijkse leven, in mijn werk en privé-leven meer verbinding met mijzelf en anderen ervaar. Dat maakt mij een dankbaar en gelukkig mens. 
 
Mirte Madelief